Horvátországban folytatódik a Hernádi elleni vizsgálat

2012.01.31. 13:38

A magyar ügyészségi döntés - amely szerint nem történt bűncselekmény a Mol-INA-ügyben - nem érinti a Horvátországban Hernádi Zsolt ellen továbbra is folyó vizsgálatot,közölte honlapján a horvát államügyészség korrupció és szervezett bűnözés elleni irodája (USKOK).

A szervezet a közlemény szerint nem kapott értesítést a magyarországi Legfőbb Ügyészségtől arról az esetleges döntésről, amelyet a Mol elnök-vezérigazgatója elleni vizsgálat során hozott. Miután a horvát államügyészség a Hernádi Zsolt elleni büntetőeljárást nem adta át Magyarországnak, ezért az eljárás Horvátországban továbbra is folyik.

A horvát hatóság arra emlékeztet, hogy 2011 júniusában nemzetközi jogsegélykérelemmel fordult a magyar hatóságokhoz a Mol elnök-vezérigazgatójának ügyében, amelyet a nemzeti érdekvédelmére, valamint nemzetbiztonsági okokra hivatkozva elutasított a Legfőbb Ügyészség. Tavaly decemberben az USKOK ismét kérelemmel fordult a magyar hatóságokhoz, de arra semmilyen választ nem kapott.

Az USKOK közölte: a magyar hatóságoknak a vizsgálat esetleges befejezéséről szóló döntéséről napvilágot látott hírek nem befolyásolják a horvát hatóságok vizsgálatát. A horvát államügyészség csak a kérdésére kapott válasz után hozhat döntést, olvasható a s4zervezet honlapján.