Megvonják a juttatásokat a munkaadók

2012.02.10. 07:51 Módosítva: 2012.02.10. 07:54

Az elmúlt év második felében 13 százalékkal nőtt azoknak munkavállalóknak a száma, akik semmilyen juttatásban sem részesültek munkaadójuktól a fizetésükön kívül − írta a Napi Gazdaság Online a fizetesek.hu adatai alapján.

Tavaly az év első felében a dolgozók 26 százaléka nem kapott juttatást, míg a második félévben már 30 százalék volt ez az arány. A segédmunkások 53 százaléka, a felső vezetők tíz százaléka számíthat csak a fizetésére. A középvezetők 19 százaléka járt hasonló cipőben.

Az év utolsó hat hónapjában egyáltalán nem kapott béren felüli juttatást a szolgáltatási szféra dolgozóinak 41 százaléka, az adminisztratív alkalmazottak harmada, a műszaki területen dolgozó szakképzett munkavállalók negyede. Az elmúlt év második felében január−júniushoz képest 5-10 százalékkal csökkent a képzési hozzájárulásban, a munkaidő-kedvezményben, az egészségügyi megtakarítások támogatásban részesülők, valamint a szabad notebook- és mobiltelefon-használattal segített alkalmazottak száma. Az elmúlt év második felében a legnépszerűbb juttatás a melegétkezési utalvány volt: az alkalmazottak 42 százaléka kapta, rugalmas munkaidővel 16, helyi utazási bérlettel pedig 14 százalékuk rendelkezett.