Országos energiaszolgáltató lesz az MTelekom

2012.03.30. 16:32

Április 1-jétől az ország teljes területén kínál áramot és földgázt lakossági ügyfeleinek a Magyar Telekom, közölte a vállalat pénteken.

Közleményük szerint a Telekom megújítja, tovább egyszerűsíti  kedvezményrendszerét, így ügyfelei az Energia Start kedvezményt bármely meglévő T-Home TV, internet vagy telefonszolgáltatás esetén igénybe vehetik. A közlemény idézi Pataki Róbertet, a Magyar Telekom stratégiai és üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettesét, aki szerint bíznak benne, hogy az energiaszolgáltatásokra előfizető több mint ötvenezres ügyfélkörük tovább bővül. A Magyar Telekom 2010. május 17-től végez áram- és földgázszolgáltatást - az egyetemes árhoz igazodó áram- és gázdíjból számított kedvezménnyel - azok részére, akik előfizetői valamely T-Home szolgáltatásnak.

Az MTelekom évről évre egyre aktívabb az energiapiacon, legutóbb a cég nyerte meg a Fővárosi Állat és Növénykert, valamint a XI. Kerület, Újbuda Önkormányzata gazdasági-műszaki ellátó szolgálatának földgázszállításra meghirdetett tenderét is. Az újbudai önkormányzatnak legfeljebb 400 ezer köbmétert szolgáltat 2012 december végéig, nettó 60 millió forintért.

Az Mtelekom 2010 márciusában jelentette be, hogy földgáz és villamosenergia viszont-értékesítésbe kezd. Első lépésben a meglévő ügyfelei számára, kapcsolt termékként, a telekommunikációs szolgáltatásait kiegészítve kínálja a villamosenergia- és földgázszolgáltatást.