28 plázastop alóli felmentést adtak ki

2012.06.23. 08:20

A minisztérium eddig 28 plázastop alóli felmentési kérelmet hagyott jóvá - írta a Magyar Nemzet. A lap szombati számában a Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása alapján azt írták, hogy a beérkezett 82 kérelem nagy részét már elbírálták. Eddig a 28 jóváhagyott kérelem mellett 31-et utasítottak el.

A beadványok a kereskedelem legkülönbözőbb területeiről érkeztek. A napokban kapott engedélyt az első, külföldi cég által kezdeményezett beruházás, a lengyel Echo Investment által építendő 37 ezer négyzetméteres, zuglói Mundo bevásárlóközpont.

Az elutasítottak között van több multinacionális cég. Még áprilisban mondott nemet a tárca a Metro keszthelyi, illetve a Penny Market hajdúsámsoni, fóti és albertirsai üzleteinek megépítésére.

A minisztériumban a lapnak elmondták: a szabályozást eddig nem érte uniós kritika, nem gondolkodnak a módosításán. A 300 négyzetméternél nagyobb alapterületű boltokra vonatkozó építési tilalom 2014 végi megszűnését követő szabályozást az addigi tapasztalatok alapján dolgozzák majd ki.  • Tippek
  • Biztosítás