Autópálya-szálloda lesz Balástyánál

2012.08.01. 08:55

Jövő nyáron nyílik Csongrád megye első autópálya-szállodája, a balástyai lehajtónál. Az egyéjszakás hotelként működő szálloda a keletről nyugatra tartó sofőröket célozza meg. Az autópálya-lehajtó melletti 65 szobás szálloda hiánypótló feladatot lát el: a Romániából és Szerbiából a főváros felé vezető útvonalon nincs olyan szálláshely, ahol a sofőrök megpihenhetnének egy éjszakára – írta meg a delmagyar.hu.

„A Kelet-Európából nyugatra tartó személyforgalom számára kevés jó színvonalú, egyéjszakás hotel áll rendelkezésre hazánkban. Az utazó embereknek viszont erre van szükségük” – indokolta meg Kallós Tibor, miért azt a szegmenst célozta meg beruházásával, amely a szállodaiparban a legköltségesebb. Az egyéjszakás vendég ugyanis a legdrágább: takarítani, mosni kell utána egyetlen vendégéjszaka után is.

A beruházó Transz-Depar Kft. ügyintézője elmondta, hogy a Nyugat-Európában már ismert szállodalánchoz hasonló, magas színvonalú, háromcsillagos szálláshelyet építenek, ez azonban magánkézben lesz. A Family Hotel 890 millió forintból, 359 milliós uniós támogatással épül. A beruházás 2010-ben kezdődött, a nyitás jövő nyáron várható.