Magyarországon épül az európai Vegas

2012.09.19. 08:31

A pénzügyi és hitelezési válság lelassította a bezenyei Eurovegas építkezésének előkészítését, és az évek óta tartó tulajdonosi vita sem segítette a hatalmas beruházás megvalósítását. Most úgy tűnik, mindkettő megoldódik, és végre elkezdődhet a 300 millió eurós fejlesztés megvalósítása,írja a Napi Gazdaság. Az osztrák és szlovák határ közelében 160 hektáron elterülő szórakoztató központ Közép-Európa legnagyobb turisztikai beruházása lesz, amelynek megvalósítása évek óta húzódik.

A finanszírozás a befektetőtől kapott információk szerint ígéretesen alakul, így hamarosan indulhat a gigantikus építkezés. Az első ütemben egy 350 szobás Hard Rock Hotel, 4000 fős rendezvényközpont, éttermek, diszkó és egy Las Vegas-i stílusú kaszinó készül el - egy-másfél év alatt. Az amerikai-magyar tervezőcsapat által megálmodott komplexum közvetlenül és közvetve 11 ezer embernek ad majd munkát, s nem mellékesen jelentős költségvetési bevételt is generál.

Már az építkezés alatt megközelítőleg 35 milliárdos adóbevételhez jut a büdzsé, a KPMG számításai szerint ez újabb 20 milliárddal nő a koncessziós időszak végéig. A Hard Rock -amely az elmúlt év végén nyitotta meg és üzemelteti nagy sikerrel első budapesti étteremét - befektetőként is részt vesz a projekt megvalósításában.