Eszter, Eliza
EUR 382,88 Ft
USD 356,81 Ft
14 °C
24 °C

Megússza a kormány az újabb uniós eljárást

2012.09.27. 08:28 Módosítva: 2012.09.27. 08:28

A korábbi hírekkel ellentétben ma nem indít kötelezettségszegési eljárást az Európai Bizottság (EB) a magyar jegybankot érintő pénzügyi tranzakciós illeték miatt − értesült brüsszeli forrásokból a Bruxinfo szakportál, írja a Napi Gazdaság.

Uniós források korábban még jó eséllyel valószínűsítették, hogy az EB szeptember 27-én megindítja a kötelezettségszegési eljárást, mivel a magyar parlament által elfogadott formájában úgy tekint az illetékre, mint ami a jegybankok függetlenségére vonatkozó uniós szabályokba ütközik.

A pontos ok nem ismert, de egy forrás vélelmezte, hogy egyszerűen még nincs döntésre készen a dosszié. Ez azt sugallja, hogy csupán halasztásról van szó, nem pedig arról, hogy Brüsszel megváltoztatta volna álláspontját az ügyben. Úgy tűnik, hogy ellenkezőleg, az EB továbbra is azon a véleményen van, hogy az MNB egyes műveleteire kivetendő adó akadályozná a jegybankot feladatainak független ellátásában − írta a portál.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla