Elemér
0 °C
10 °C

A Suzukival és a Richterrel is megállapodik a kormány

2012.10.02. 09:14

Stratégiai megállapodást köt a kormány a Magyar Suzuki Zrt.-vel, az Alcoa-Köfém Kft.-vel, a Hankook Tire Magyarország Kft.-vel és a Richter Gedeon Nyrt.-vel is a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározat szerint.

Az Orbán Viktor által szignált kormányhatározat szerint a miniszterelnök kapott felhatalmazást arra, hogy a cégekkel tervezett megállapodásokat a kormány nevében aláírja. Ezt megelőzően Magyar Közlöny július 6-ai számában jelent meg, hogy a kormány stratégiai megállapodások megkötéséről döntött a Coca-Cola HBC Magyarország Kft.-vel és a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-vel.

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár szeptember elején a Gazdasági Rádióban azt mondta, a közeljövőben mintegy negyven megállapodás megkötését tervezi a kormány, havonta négy-öt, legfeljebb hat megállapodást írhatnak alá. Azt szeretnék elérni, hogy ezek az alapvetően külföldi tulajdonú és exportra termelő cégek "még jobban, még biztosabban, még kiszámíthatóbban érezzék itt magukat Magyarországon", és hogy az itt megtermelt nyereségük minél nagyobb részét újra itt fektessék be - mondta akkor Szijjártó.

Hidvéghi Balázs, az NGM külgazdaságért és nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára nemrégiben azt mondta a Napi Gazdaságnak, hogy számos céggel tárgyalnak, de nem mindegyikkel születik ilyen megállapodás.