Hedvig
4 °C
15 °C

Tévéből tanulunk a pénzzel bánni

2012.10.05. 15:36 Módosítva: 2012.10.05. 15:36

Az idén májusig vetített hasonló animációs sorozat sikere nyomán a PSZÁF októbertől ismét a lakosság pénzügyi tájékozottságának fejlesztését célzó rövidfilmeket jelentet meg a közszolgálati televíziókban. A tévés „egypercesek” témái a Pénzügyi Békéltető Testület feladataitól kezdve a bankbetétkereső programok elérhetőségének bemutatásáig terjednek.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 2012. október 5-től 2013 júniusáig ismét összesen 16 különböző közérdekű pénzügyi témát feldolgozó társadalmi célú rövidfilmet ad közre a közszolgálati televíziókban (m1, m2, Duna, Duna World). Az egyenként egy perces időtartamú, a pénzügyi kultúra fejlesztését célzó ismeretterjesztő filmeket általában fő műsoridőben sugározzák a tévécsatornák, de bármikor megtekinthetők a PSZÁF honlapján, a YouTube videómegosztón, illetve természetesen a hatóság Facebook-oldalán is.

Mint emlékezetes, a PSZÁF idén májusig már 16 hasonló kisfilmet adott közre a közszolgálati televíziókban. A tévés „egypercesek” részeit az m1 és m2 csatornákon – tehát a Duna-csatornák nélkül számítva is – összességében közel 22 millióan tekintették meg, az m1-en az átlagos nézettség alkalmanként mintegy 400 ezer fős volt.

A rövidesen sugározandó rövidfilmek – a korábbiakhoz hasonlóan – a leggyakoribb lakossági kérdésekre adnak egyszerű, közérthető válaszokat. Az először adásba kerülő témák között megtalálhatók a Pénzügyi Békéltető Testület működését, illetve a lakossági betét- és megtakarításkereső programot bemutató kisfilmek is.

A modern, HD minőségű 3D-s animációval készült filmekben az átlagember hétköznapi környezetében – például egy otthoni íróasztal segítségével – mutatják be közérthetően, színes képi világgal a témával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. A gyártási költségeket a felügyeleti bírságbevételekből fizeti a felügyelet. A társadalmi célú rövidfilmeket ezúttal is ingyenesen sugározzák, együttműködésben a médiahatósággal, közölte a PSZÁF.