Állami szervet utánoz egy cég

2012.10.24. 08:16

Pályázatokhoz ígér szakmai segítséget a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez (NFÜ) nemcsak nevében, de profiljában is nagyon hasonlító Civil Fejlesztési Ügynökség (CIFÜ), amelynek azonban semmi kapcsolata nincs az uniós források kezelésére hivatalosan jogosult szervhez - írja a szerdai Népszava.

A cég pályázatkezelési díjként 18 eurót kér szolgáltatásáért. Jelenleg egyetlen pályázatot hirdetnek - „A társadalmi szerepvállalás fellendítését, a civil társadalom megújulását segítő helyi kezdeményezések" címmel -, amelyre mindössze másfél millió forint nyerhető el.

A társaság nem árul el sokat magáról, de a céginformációk szerint alig két hónapja, augusztus 24-én jegyezték be a Fővárosi Törvényszéken Civil Fejlesztési Ügynökség Szolgáltató és Tanácsadó Kft. néven, mégpedig a fővárosi Honvéd utca 8. szám alá, ami jelenleg székhelyszolgáltatóként működik.

Az NFÜ nemcsak hallott már a cégről, hanem vizsgálatot is kezdeményeztek a CIFÜ ügyében az uniós források felhasználásával kapcsolatos visszaélésekre szakosodott Anti-lopnál - tudta meg a lap.