Külföldre megy a Fornetti

2012.10.24. 07:57

A magyar tulajdonú Fornetti látványpékség-hálózat itthoni cége, a Fornetti Kft. adózás előtti eredménye idén meghaladja a 600 millió forintot, miután a lánc itthoni és külföldi piacain is veszteséges volt az elmúlt években -mondta a Napi Gazdaságnak Palásti József tulajdonos.

A cég új hiteleket nem vett fel, saját erőből Kiskunfélegyházán egy új automata gyártóvonalat állított üzembe, közben a mezőgazdasági árak emelkedése ellenére sem növelte termékei árát. Az elmúlt években jelentős termelőkapacitást kiépített Fornetti Románia májusban készített reorganizációs tervét a hitelezők és a beszállítók is elfogadták, az első három hónap eredményei a vártnál jobbak, az árbevétel 25 százalékkal múlta felül a hároméves reorganizációs tervben leírtakat.

A gyengélkedő balkáni piacon a bolgár Fornetti újjászervezése tűnik ígéretesnek, de a cégvezető nagy reményeket fűz az orosz, az ukrán és a dél-európai piachoz is. A Fornetti-termékek Moszkvában is jelen vannak, a helyi Arlan-csoporttal közösen indított vállalkozás egyelőre hat üzletet üzemeltet, de még idén több bolt nyitását tervezik az első hónapok biztató eladási eredményei láttán.

A dél-európai térségben, Portugáliában, Olaszországban és Görögországban minden előkészület megtörtént a Fornetti piacra lépése érdekében - mondta Palásti József. A hagyományos termékek mellett egyre jelentősebb szerephez jutnak az eladásokban a fagyasztott fehér pékáruk, illetve idén számos új terméket fejlesztett és vezetett be a piacra a társaság.  • Hírek
  • Személyi kölcsön