Pénteken bejelentik Matolcsyt

2013.02.26. 01:30 Módosítva: 2013.02.26. 01:31

Kormányzati források a Népszabadságnak megerősítették: biztos, hogy az eddig a legnagyobb esélyesnek tartott Matolcsy György lesz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) következő vezetője - számol be róla a lap keddi száma. Ha ez a forgatókönyv valósul meg, pénteken valószínűleg egy új MNB-alelnök neve is elhangzik, mégpedig Balog Ádámé, aki jelenleg a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyekért felelős helyettes államtitkára.

A jegybankelnök-jelöltet - mint Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a HírTV Rájátszás című műsorában közölte - péntek délután hallgatja meg az Országgyűlés költségvetési és gazdasági kérdésekkel foglalkozó bizottsága.

A miniszterelnökhöz közeli források azt is "szinte száz százalékra" mondták, hogy Varga Mihály IMF-tárgyalásokért felelős miniszter kerül az NGM élére. A tárcánál úgy tudják, Cséfalvay Zoltán marad a parlamenti államtitkár, Naszvadi György, az államháztartásért felelős államtitkár pedig visszavonulhat, hiszen lassan eléri a hetvenedik életévét - írja a Népszabadság.

Az első Orbán-kormányban a pénzügyminiszter Varga mellett Tállai András, a Belügyminisztérium jelenlegi önkormányzati államtitkára  volt az adóügyekért felelős államtitkár.  • Hírek
  • Hírek