Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Egy lendülettel húsz boltot nyit Magyarországon az Aldi-Hofer

2006.11.23. 07:31
Hofer néven nyitja meg magyarországi áruházait a német Aldi-Süd hálózat - értesült a Napi Gazdaság.

Európa egyik legnagyobb diszkontlánca itteni terjeszkedését osztrák érdekeltségein, a Helmut Hofer GmbH-n és a Brunner Handels GmbH-n keresztül menedzseli, s úgy tűnik, végül a cégtáblára is az Ausztriában használt elnevezés kerül fel. (A Hofer egyébként nyilván nagyobb ismertségnek örvend a magyarok körében, hiszen Ausztriába jóval többen járnak vásárolni, mint Németországba.)

A lap értesülései szerint az Aldi első körben mintegy húsz áruház átadását tervezi, míg legnagyobb vetélytársa, a Lidl nagyjából tucatnyi diszkont egyidejű megnyitásával debütált Magyarországon. Megvan már például az építési engedélye a Mosonmagyaróvárra tervezett Hofernek. A csoport a Királyhidai úton, a Tescóval szemben vásárolt telket, melyen egy 1700 négyzetméteres áruházat kíván felépíteni, amelyhez egy 106 férőhelyes parkoló is csatlakozik majd - mondta Zalán Zsolt.

A mosonmagyaróvári önkormányzat építési irodájának vezetője szerint bár az engedélyt már kiadták, az építkezés még nem kezdődött el, amit a beruházó azzal indokol, hogy azt össze kívánják hangolni az ország egyéb részein tervezett munkálatokkal. Ez alátámasztani látszik azt a korábbi feltételezést, mely szerint az Aldi az eredetileg tervezett 2007 helyett végül csak 2008-ban nyitja majd meg üzleteit.

A Lidlhez hasonló üzletpolitikát folytató Aldi megjelenése komolyan felbolydíthatja a magyarországi kiskereskedelmi szektort. A csoport egyszerűen kialakított áruházaiban kevesebb mint ezerféle terméket kínál, ám azokat igen kedvező áron, s a szokásosnál alacsonyabb árréssel. A választék jelentős része a lánc által gyártatott saját márkás termékekből áll.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft