Sára, Márió
2 °C
6 °C

Itt az Aldi

2005.12.08. 09:58
Egyelőre telephely nélkül és vagyonkezelési fő tevékenységi körrel, mindössze hárommillió forintból alapította meg Magyarországon első vállalkozását a német Aldi "kemény" diszkontlánc, a Lidl legnagyobb vetélytársa.

Az Aldi Magyarország Holding Vagyonkezelő Kft.-t az Aldi-Süd hálózathoz tartozó Helmut Hofer GmbH és a Brunner Handels GmbH jegyzi. Bár a cégbírósági adatokból nem derül ki, információink szerint a cég Biatorbágy mellett szerzett területet logisztikai központjának kialakításához.

Úgy tudni, a központ magyar léptékkel mérve óriási lesz, mintegy 140 ezer négyzetméter alapterületű, ez vetekszik az Auchan és a Tesco logisztikai központjainak méretével. A hírek szerint a cég már megkezdte a magyar leányvállalat munkatársainak felvételét és fél-egyéves továbbképzésre küldi őket Németországba.

Előzetes információk szerint a magyarországi cég 2006 második felében kíván indulni, ám elemzők szinte biztosra veszik, hogy ez átcsúszik 2007-re. Ez persze attól is függ, hogy egyszerre mennyi egységgel kíván debütálni a vállalkozás. Ha a vetélytárs Lidl stratégiáját követi, akkor első körben nagyjából egy tucat áruház indítása várható, amelyek felépítése, koordinálása sok időt vesz igénybe.