Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Befejeződött az Audi TT gyártása Győrben

2006.05.05. 07:33
Befejezték Győrben az Audi TT gyártását, de csak azért, hogy megkezdhessék a következő generáció összeszerelését.
Legördült csütörtökön az Audi TT Coupé első generációjának utolsó darabja a gyártósorról, ezzel befejeződött ennek a típusnak a gyártása Győrött, az Audi Hungaria Motor Kft-nél, írta meg az MTI. A sportkocsi új generációját is Győrött szerelik össze, az új modell sorozatgyártása néhány héten belül megkezdődik.

Túlteljesített

Az első generációs Audi TT Coupé gyártását 1998-ban kezdték, 1999-ben a sportkocsi nyitott változatával,a TT Roadsterrel bővítette kínálatát az Audi.

Az eredetileg tervezett 180.000 Audi TT Coupé és Audi TT Roadsterhez képest a mai napig több mint 300.000 sportkocsi készült a győri gyárban. Világszerte több mint 40 országba szállították az itt gyártott személygépjárműveket.

Az új modellel párhuzamosan az első szériás TT Roadsterek gyártása tovább folytatódik.

A legnagyobb

A kocsikból eddig három műszakban átlagosan 250-et szereltek össze naponta, írta meg a Napi Gazdaság. Az autó második generációja április 6-án debütált Berlinben. Néhány héten belül elkezdődik az új modell sorozatgyártása.

A győri székhelyű Audi Hungaria az Audi AG 100 százalékos leányvállalata, immár 13 éve a Volkswagen-konszern egyik központi motorszállítója. Emellett Győrött gyártják az Audi TT Coupé és TT Roadster személygépjárműveket.

Az Audi Hungaria évek óta Magyarország legnagyobb exportőre és az ország egyik legnagyobb árbevételt elérő vállalata. 2005-ben összesen 1.693.609 motor készült, 14 százalékkal több, mint 2004-ben. Tavaly összesen 12.307 Audi TT Coupé és TT Roadster hagyta el a gyártósorokat.