Judit
3 °C
7 °C

A magyarok eddig nem mondtak vissza utazást Balira

2002.10.15. 09:55
Évente több százan utaznak Magyarországról Balira, szinte kizárólag szervezett formában. A hétvégi merényletsorozat hatására várhatóan csökken a turisták érdekelődése az egzotikus sziget iránt. Az utazási irodák egyelőre nem döntöttek közös fellépésről.
Magyarországon a tengerentúli utakat is szervező irodák többsége foglalkozik az indonéz szigetvilágba tartó utazásokkal. Az utak nagy része csoportos és főleg egy körút részeként érinti Bali szigetét. Egy tíznapos út átlagos ára 350 és 500 ezer forint között mozog a szállás minőségétől és a programoktól függően.

Évente ötszázan

A kereslet általában megfelel a kínálatnak: Magyarországról Balira látogató tömegekről nem beszélhetünk. Az utazási irodák becslése szerint hozzávetőleg évente ötszáz magyar vesz részt valamilyen, Balit érintő úton. A HVG Travel idén két csoportos utat indított a szigetre, az OTP Travellel száznál kevesebben utaznak Balira évente.

A Vista és a Neckermann képviselői szintén néhány tucatnyi jelentkezőről számoltak be, bár az érdeklődés évről évre fokozatosan növekszik. Az idei téli-tavaszi időszak utazásait nemrégiben kezdték el hirdetni.

Cselekvési terv?

Az irodák beszámolói szerint eddig senki sem jelezte, hogy vissza akarja mondani jelentkezését, így egyelőre nem tervezik, hogy szüneteltetnék a Balit érintő útjaikat. Az egyik iroda képviselője szerint abban reménykednek, hogy az utak tervezett indulásáig rendeződnek a nemzetközi viszonyok és biztonságossá válik az ázsiai ország.

Holnap tartják a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Irodák Szövetségének közgyűlését, ahol valószínűleg napirendre kerül a kérdés, de egyelőre csupán elképzelés, hogy az indonéz szigetekre utaztató irodák valamilyen közös cselekvési tervben állapodnak meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?