Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Tolvaly Ferenc vidéket fejlesztene

2003.04.14. 09:32
A Baumag építőipari céggel közösen regionális fejlesztésre szakosodott projektkidolgozó és -befektető céget alapított Tolvaly Ferenc médiamogul - derül ki cégbírósági adatokból.
A 30 millió forint alaptőkével bejegyzett Első Európai Baumag Térségfejlesztési Kft.-ben 50-50 százalékban tulajdonos a Baumag Vezetési Tanácsadó és Szolgáltató Rt. és a több mint 90 százalékban Tolvaly Ferenc tulajdonában lévő Első Európai Befektetési és Fejlesztési Rt.

Részben utóbbi cégé az európai lobbitevékenységben piacvezető Eutop Group GmbH. közelmúltban bejegyzett magyarországi leányvállalata, az Eutop Budapest Tanácsadó Rt., amely Tolvaly Ferenc és Habsburg György vezetésével kívánja meghódítani a régió lobbipiacát. A új társaság, amely 16 régióbeli országban szeretne irodákat nyitni, már rendelkezik közép-kelet-európai ügyfelekkel.

A nyertes projektekbe befektetőként is beszállna

Az Első Európai Baumag leginkább a forráshiányos önkormányzatoknak és kisvállalkozásoknak kíván segíteni az uniós pályázatok elnyeréséhez. A társaság máris hozzákezdett a projektek felkutatásához. Négy régiós kht.-t már megalakítottak, amelyeknél 28 tanácsadó jelenleg 8 befektetési lehetőséget vizsgál.

Amennyiben a befektetéseknek sikerül az unió regionális vagy strukturális alapjaiból pályázati úton pénzt nyerni, a finanszírozás megszervezésére és a projekt lebonyolítására is vállalkoznak. Év végére a cég 7-re bővíti a regionális kht.-k számát és 40-50 projekt kidolgozásában szeretne részt venni - mondta a lapnak Tolvaly.

A társaság az uniós pályázatokon nyertes projektekbe befektetőként is beszállna, illetve a beruházás forrásigénye és az EU-ban szokásos utólagos finanszírozás közötti pénzügyi űr áthidalásában is segítséget nyújtana.

Pályázik a horvát kereskedelmi tévére

Tolvaly Ferenc közben a média világának sem fordít hátat. Az általa vezetett, a tv2-t birtokló MTM leányvállalata, a HMTM a horvát kereskedelmi televízió megpályázására készül.

Az Első Európai Baumag másik irányítója, Laluk Márta egyébként a tv2 programigazgatója volt.