Magdolna
18 °C
27 °C

Négy forinttal olcsóbban tankolhatunk

2008.03.25. 12:50
Ahogyan arra a múlt heti olajpiaci folyamatok alapján számítani lehetett, holnap hajnaltól literenként négy forinttal olcsóbban tankolhatunk. A várakozásokkal szemben nemcsak a gázolaj, a benzin ára is csökken.

Ahogyan várható volt, a világpiaci árak múlt heti csökkenése lejjebb viszi a hazai üzemanyagárakat is. Azonban hiába csökkent a gázolaj ára sokkal nagyobb mértékben, mint a benziné a Mol mindkettő literenkénti árát 4 forinttal viszi lejjeb szerdától.

Az irányadó benzin jegyzésárak 2,2 százalékkal estek az elmúlt hét során, a dollár erődösének negatív hatását azonban a forint erősödése kismértékben eliminálta, így a forintban kifejezett esés 1,1 százalékos lett. A gázolaj esetében a csökkenés igen jelentős, mintegy 10 százalékos volt a rekord árszintről, ami forintban 9 százalékos csökkenést jelentett.

A holnapi 4 forintos csökkenésnek köszönhetően a benzin kiskereskedelmi ára 300 forint alá csökken majd, míg a benzin és a gázolaj ára közötti különbség marad a múlt héten elért 17 forint. Ennyivel soha korábban nem volt drágább a dízel a benzinnél.

Az árváltozás után a legolcsóbb kutakon akár 280 forint körüli árakon is lehet majd benzint tankolni, míg a legdrágábbakon várhatóan 305 forint körül alakul az ára. A legolcsóbb gázolaj literje előreláthatólag egy-két forinttal 300 forint alá mehet, míg a legdrágább kutakon továbbra is 320 forint fölött lesz.