Szilárda
-4 °C
2 °C

Zuhanással kezdett a tőzsde, a forint tartja magát

2006.09.20. 09:44
A Budapesti Értéktőzsde 1,5 százalékos eséssel indult, a Mol és az OTP a vesztesek. A forint egyelőre tartja magát.

Erőteljes zuhanással kezdték az árfolyamok a mai napot a BÉT-en, a BUX hamar 1,5 százalékos mínuszba került.

Az első percek legnagyobb vesztese a Mol, az olajpapírokkal több mint kétszázalékos mínuszban, 20 550 forinton kereskednek. A OTP 1,5 százalékos mínuszban, 6778 forinton forog, az MTelekom-papírok egyszázalékos veszteséggel 890 forinton állnak. Az általános negatív hangulat a Richtert érinti legkevésbé, igaz, a gyógyszergyártó is egy százalékkal gyengült.

A forintpiacon egyelőre megy minden a normális kerékvágásban, továbbra sincs pánik. Nem volt tegnap sem, nincs ma reggel sem - hangsúlyozza az ING devizakereskedője.

A tegnapi napon 273 forinton zárt az euró, és napon belül sem voltak nagy elmozdulások. Az euró egyelőre technikai szintek között mozog, ezek 273 és 276 között vannak. A szakértők volatilis kereskedésre számítanak a következő napokban, ami gyors 1-1,5 forintos elmozdulásokat jelenthet.

Ami gyökeresen megváltoztatná a jelenlegi helyzetet, az Gyurcsány Ferenc esetleges lemondása lenne - ez azonban egyelőre nem áll szándékában. Ha ez bekövetkezne, az erőteljes forintgyengüléssel járna.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!