Árpád
-2 °C
4 °C

Cadillac-iroda lesz Budaörsön

2004.07.14. 07:42
A Cadillac autógyár irpdát nyit Budaürsün - erősítették meg a Világgazdaság értesülését. A központ az új tagországokban történő értékesítést irányítja majd.
Regionális marketingirodát létesít Magyarországon az amerikai Cadillac autógyár európai képviselete, amely csupán az elmúlt év októberében alakult Hollandiában. Hazánk még nem szerepel a Cadillac Europe BV honlapjának térképén, mert az amerikai márkák közül eddig csupán a Chrysler autóknak volt hivatalos képviselete Magyarországon. Az EU-bővítést követően azonban a képviselet is keletre tekint, s már keresi az új iroda vezetőjét, az első interjúkat a jövő hét utánra tervezik.

Irányítás

Egyelőre az biztos, hogy Csehország, Szlovákia, Lengyelország, a balti köztársaságok és Szlovénia piacának Cadillac-értékesítését, marketingjét, szerviz- és alkatrészellátását fogják irányítani a magyar irodából, amely Budaörsön, abban az irodaházban lesz, ahol a GM Opel Southeast Europe központja is található.

Noha a Cadillac márka tulajdonosa a General Motors, a két szervezet tevékenysége elkülönül, hiszen a létesítendő iroda közvetlenül a több autóimportőr-vállalatot és lízingcéget tömörítő holland Kroymans ARM Stokvis Group leányvállalata lesz. A csoport tavaly októberben nyerte el a Cadillac, a Chevrolet és a Corvette márkák importőri jogát az Európai Unió, Norvégia és Svájc piacára, s ezután hozták létre a Cadillac Europe-ot.

Jelenleg mintegy 140 Cadillac-kereskedővel dolgozik a Kroymans csoport, amelynek közel hetven Saab, Opel, Jaguar és Ford márkakereskedés-szerviz komplexuma is van. A nemzetközi kereskedelmi cégcsoporthoz több mint száz vállalat tartozik az elmúlt évi, egymilliárd eurót meghaladó árbevételét 2900 alkalmazottal érte el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?