Máté, Mirella
14 °C
30 °C

Cadillac-iroda lesz Budaörsön

2004.07.14. 07:42
A Cadillac autógyár irpdát nyit Budaürsün - erősítették meg a Világgazdaság értesülését. A központ az új tagországokban történő értékesítést irányítja majd.
Regionális marketingirodát létesít Magyarországon az amerikai Cadillac autógyár európai képviselete, amely csupán az elmúlt év októberében alakult Hollandiában. Hazánk még nem szerepel a Cadillac Europe BV honlapjának térképén, mert az amerikai márkák közül eddig csupán a Chrysler autóknak volt hivatalos képviselete Magyarországon. Az EU-bővítést követően azonban a képviselet is keletre tekint, s már keresi az új iroda vezetőjét, az első interjúkat a jövő hét utánra tervezik.

Irányítás

Egyelőre az biztos, hogy Csehország, Szlovákia, Lengyelország, a balti köztársaságok és Szlovénia piacának Cadillac-értékesítését, marketingjét, szerviz- és alkatrészellátását fogják irányítani a magyar irodából, amely Budaörsön, abban az irodaházban lesz, ahol a GM Opel Southeast Europe központja is található.

Noha a Cadillac márka tulajdonosa a General Motors, a két szervezet tevékenysége elkülönül, hiszen a létesítendő iroda közvetlenül a több autóimportőr-vállalatot és lízingcéget tömörítő holland Kroymans ARM Stokvis Group leányvállalata lesz. A csoport tavaly októberben nyerte el a Cadillac, a Chevrolet és a Corvette márkák importőri jogát az Európai Unió, Norvégia és Svájc piacára, s ezután hozták létre a Cadillac Europe-ot.

Jelenleg mintegy 140 Cadillac-kereskedővel dolgozik a Kroymans csoport, amelynek közel hetven Saab, Opel, Jaguar és Ford márkakereskedés-szerviz komplexuma is van. A nemzetközi kereskedelmi cégcsoporthoz több mint száz vállalat tartozik az elmúlt évi, egymilliárd eurót meghaladó árbevételét 2900 alkalmazottal érte el.