Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Coca-Cola-visszahívás Magyarországon

2001.07.04. 14:47
Őszibarackos Nesteákat hívott vissza a Coca-Cola. A cég titkolózik, az Index érdeklődésére nem árulták el sem az akció okát, sem azt, hogy az hány palackot érintett.
Titokzatos visszahívási esetre derített fényt az Index Büféügyi Ütege.

Nyoma veszett a vendéglátóipari egységben

Egy budapesti, Victor Hugo utcai irodaház büféjében riporterünk ugyanis tapasztalta, hogy a Nestea Cool nevű jeges teát reklámozó tartószerkezetben csak a citromos változat található meg, míg a barackos helyén csak egy üres luk. Célirányos kérdéseink hatására a pultos azt állította, hogy a Coca-Cola cég visszahívta a kérdéses ízesítésű termékeket.

Perry Mason a kólaiparban

Telefonos érdeklődésünkre a Coca-Colánál először azt állították, hogy ilyesmiről sosem hallottak, de néhány órával később megerősítették a hírt. Kérdésünkre, hogy miért és mennyit hívtak vissza, azt a választ kaptuk, hogy a visszavont italok "nem feleltek meg a belső szabványoknak", illetve hogy "egy kis részt". További puhatolózás után sem árulták el azonban, hogy a szabványt az ital összetétele, ízesítése, esetleg csomagolása sértette-e meg. Szintén megtagadták annak kibontását, hogy hány darabot takar az "egy kis rész".

A büfés verziója: elkódolták

Újabb megkeresésünkre az inkriminált pultos azt a verziót vetette fel, hogy a palackokon található nyomtatott gyári kód nem volt megfelelő. Ezt megerősíttetni azonban nem sikerült a Coca-Colánál.