Blanka, Bianka
-2 °C
14 °C

Corvin projekt: lakások helyett sétálóutca

2004.06.15. 08:37
A Futureal cégcsoport viszi tovább a 100 milliárd forintra becsült Corvin-Szigony óriásberuházást Budapest VIII. kerületében, miután a csoport megvásárolta a Corvin Ingatlanfejlesztési, Építő és Városrehabilitációs Rt. 75 százalékos részvénycsomagját. A mintegy negyedmillió négyzetméterre kiterjedő program a főváros legnagyobb rehabilitációs feladata, és hatalmas üzleti lehetőség az ingatlanfejlesztőknek.
Saját forrásból indítják el a beruházást, amelyre évente 8-10 milliárd forintot kell szánni. Várhatóan még a nyáron nemzetközi nyílt pályázatot hirdetnek a tervezésre, a kivitelezés első ütemének legkésőbb 2005 júliusáig meg kell kezdődnie - mondta el a Világgazdaságnak Koji László, a Corvin Rt. elnöke.

A Futureal cégcsoport hónapok óta figyelemmel kísérte a sok tulajdonosi (Hérosz Rt., Baucont Rt., Közév Rt., Kipszer Rt.) háttérrel működő Corvin Rt. tevékenységét. A tegnapi közgyűlésen a Futureal képviselői kerültek be az igazgatótanácsba és a felügyelőbizottságba. Az igazgatóság elnöke Koji László, a felügyelőbizottság elnöke pedig dr. Erdős Ádám lett.

Corvin sétány

Mint megtudtuk, az új tulajdonos Corvin Sétány néven vezeti be az üzleti életbe az ingatlanfejlesztést, ami nem csupán névváltást, hanem új elképzelést is jelent. A fejlesztés középpontjába az eddigi lakásépítési tervek mellett a budapestiek és a fővárost látogatók kedvelt sétálóutcáját, a Váci utcát és a Liszt Ferenc teret méreteiben lényegesen meghaladó sétány kialakítása kerül. A kereskedelmi létesítmények jó hatással lehetnek a lakások értéknövekedésére, ezért tettük erre a hangsúlyt - fűzte hozzá Koji László.

Az új városközpont

A Futureal tervei szerint a Corvin sétány Budapest új városközpontja lesz, szórakoztató-, vendéglátóhelyekkel, kulturális létesítményekkel, irodákkal, hotelekkel, nyugdíjasházakkal és körülbelül 3000 lakással. Az új befektető célja a Corvin sétány városrész-rehabilitációs munkáinak felgyorsítása a VIII. kerületi önkormányzattal szoros együttműködésben. A várhatóan 2013-ra elkészülő új városrész az itt élőknek kellemes, modern életteret biztosít, de egyben nemzetközileg jegyzett komoly idegenforgalmat csábító, vendégváró úti cél is lesz - vázolta a terveket a cég képviselője.

A Futureal cégcsoporthoz fűződik a Futureal Ingatlanfejlesztési Alap működtetése, ingatlanfejlesztések (többek között a budai La Siesta lakóparkok kialakítása, kereskedelmi és logisztikai ingatlanfejlesztések), illetve kockázati tőkebefektetések.