Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Megkezdődött a belváros legnagyobb irodafejlesztése

2006.09.26. 13:50
Megkezdődik a Corvin sétány irodaházainak építése: a 150 ezer négyzetméter bérbe adható terület jelenleg a város legnagyobb ingatlanfejlesztése. Az első ütemben elkészült épületek átadása 2007 decemberében várható.

A Futureal Csoport megkezdi a Corvin sétány irodaházainak építését és bérbe adását. A több mint 150 000 négyzetméter bérbe adható területen épülő „A” kategóriás irodakomplexum jelenleg a belváros legnagyobb irodafejlesztése, mely a Corvin mozitól a Klinikákig terjedő területet öleli majd fel.

Irodaház

A 2006-2010 között több ütemben épülő irodaházak a város stratégiailag fontos pontján, a repülőtéri folyosón helyezkednek el, mindössze 20 percre a Ferihegyi repülőtértől. Az Üllői út-Nagykörút-M3-as metró-4-6-os villamos közlekedési csomópontnál lévő elhelyezkedés jó megközelíthetőséget jelent. A Józsefvárosi Önkormányzat és a Futureal Csoport reményei szerint az új irodaház-kínálattal sikerül régóta fennálló hiányt pótolni Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő területén.

A Corvin Irodaházak kialakításánál a fejlesztő a Corvin sétányon a „Mindent egy helyen” koncepciót követi, itt minden szolgáltatás ötperces távolságban elérhető lesz: posta, bank, fitness, uszoda, szépségápolás, étkezési és bevásárlási lehetőségek.

A Futó utcában 2006 őszén veszi kezdetét a Corvin Irodaházak I. ütemének építése, közel 18 000 négyzetméter bérbe adható területen. Az épület átadása 2007 decemberében várható.

Tudáspark

A Corvin Tudáspark alapítói, a Semmelweis Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet, a Józsefvárosi Önkormányzat, a Rév8 Zrt. és a Futureal Holding Zrt. 2006. szeptember 20-án aláírták a Corvin Tudáspark létrehozását célzó nyilatkozatot is. Az alapítók további szervezetekkel tárgyalnak a tudásparki csatlakozásról.

A Corvin Tudáspark keretein belül Közép-Európa egyik legnagyobb innovációs parkja jön létre, amelynek célja a kutatás, fejlesztés és innováció, valamint a tudás üzleti hasznosításának támogatása.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!