Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megkezdődött a belváros legnagyobb irodafejlesztése

2006.09.26. 13:50
Megkezdődik a Corvin sétány irodaházainak építése: a 150 ezer négyzetméter bérbe adható terület jelenleg a város legnagyobb ingatlanfejlesztése. Az első ütemben elkészült épületek átadása 2007 decemberében várható.

A Futureal Csoport megkezdi a Corvin sétány irodaházainak építését és bérbe adását. A több mint 150 000 négyzetméter bérbe adható területen épülő „A” kategóriás irodakomplexum jelenleg a belváros legnagyobb irodafejlesztése, mely a Corvin mozitól a Klinikákig terjedő területet öleli majd fel.

Irodaház

A 2006-2010 között több ütemben épülő irodaházak a város stratégiailag fontos pontján, a repülőtéri folyosón helyezkednek el, mindössze 20 percre a Ferihegyi repülőtértől. Az Üllői út-Nagykörút-M3-as metró-4-6-os villamos közlekedési csomópontnál lévő elhelyezkedés jó megközelíthetőséget jelent. A Józsefvárosi Önkormányzat és a Futureal Csoport reményei szerint az új irodaház-kínálattal sikerül régóta fennálló hiányt pótolni Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő területén.

A Corvin Irodaházak kialakításánál a fejlesztő a Corvin sétányon a „Mindent egy helyen” koncepciót követi, itt minden szolgáltatás ötperces távolságban elérhető lesz: posta, bank, fitness, uszoda, szépségápolás, étkezési és bevásárlási lehetőségek.

A Futó utcában 2006 őszén veszi kezdetét a Corvin Irodaházak I. ütemének építése, közel 18 000 négyzetméter bérbe adható területen. Az épület átadása 2007 decemberében várható.

Tudáspark

A Corvin Tudáspark alapítói, a Semmelweis Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet, a Józsefvárosi Önkormányzat, a Rév8 Zrt. és a Futureal Holding Zrt. 2006. szeptember 20-án aláírták a Corvin Tudáspark létrehozását célzó nyilatkozatot is. Az alapítók további szervezetekkel tárgyalnak a tudásparki csatlakozásról.

A Corvin Tudáspark keretein belül Közép-Európa egyik legnagyobb innovációs parkja jön létre, amelynek célja a kutatás, fejlesztés és innováció, valamint a tudás üzleti hasznosításának támogatása.