Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Olcsó telefonba fektet Csányi

2003.12.10. 09:46
A rendkívül olcsó telefonálási lehetőséget kínáló Atlas Telecom cégbe fektet az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, Csányi Sándor - tudta meg a Népszabadság. A társaság a világon először Nagyváradon építette ki hálózatát, és be akar törni a magyar piacra is.
A világon először Nagyváradon működik az a városi telefonhálózat, amely a mobil és a vezetékes rendszerek előnyeit kombinálja. A helyi Atlas Telecom Network cég - a Miamiban székelő, évi 400 millió dolláros forgalmat lebonyolító Atlas Telecom-csoportnak, illetve az európai leányvállalatának az érdekeltsége - alternatív szolgáltatóként jelentkezett a romániai telefonpiacon, miután az év elején liberalizálták a távközlést.

A szolgáltatás korlátozott mobilitású rendszernek minősül: az előfizető ugyanis a mobiltelefonszerű készülékkel gyakorlatilag egy-egy város területén belül telefonálhat - írja a Népszabadság. A többi szolgáltató előfizetőjével akkor tud beszélni, ha a céggel megállapodott az Atlas. Olyan ez, mint a hordozható telefon, amelyet a vezetékes hálózathoz csatlakoztatnak, csakhogy a készülék nem csupán a lakásban és a kertben, hanem annál jóval nagyobb hatókörben használható, ott viszont a saját hálózatán belül rendkívül olcsón.

A Népszabadság értesülései szerint Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója magánemberként száll be az Atlasba. Csányi a nemrégiben megalakult magyar leányvállalatban 25 százalékos részesedést szerez, míg ennek a spanyol bejegyzésű anyacégében egyelőre nem végleges mértékű kisebbségi részesedést vásárol. Az OTP-vezér a távközlési befektetési szándéka miatt állt fel nemrégiben a Matáv igazgatótanácsából.