Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Csillag: Mindenki hozzon magával még egy befektetőt

2003.04.15. 14:47
Az egyik célunk az, hogy újabb munkahelyek teremtődjenek Magyarországon, ezért azt szeretnénk, ha minden, már itt lévő külföldi befektető hozna magával egy másik befektetőt - mondta Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter kedden Budapesten a Citroen székházának alapkőletételekor.
A Citroen Budapesten a XIX. kerületben egy 33.000 négyzetméteres telken több mint 6.000 négyzetméter alapterületű székházat, márkakereskedést és szervizt alakít ki mintegy 2,5 milliárd forintos beruházással.

A Citroen Hungária Kft. a saját fejlesztésén túl további 300 millió forintot meghaladó értékű beruházással segíti a XIX. kerületi önkormányzatot. Például körforgalmat és beágazást alkít ki a Nagykőrösi út környékén, amely jelentősen megkönnyíti és biztonságosabbá teszi a fel-, illetve lehajtást az M5-ös autópályára. A Citroen által létrehozandó új létesítmény több mint száz főnek ad majd munkát.

Az eseményen elhangzott, hogy a Citroen tavaly 10.580 autót értékesített Magyarországon, s ezzel mintegy 5,5 százalékos piaci részesedésre tett szert. A társaság az idén több mint 12.000 autó eladását tervezi, aminek révén részesedése 6 százalék körülire nő.