Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Külföldre menekíti a gyártást a Danone?

2001.08.14. 15:54
Olyan Győri Keksz feliratú édességek jelentek meg a boltokban, amelyeket Cseh- és Lengyelországban gyártottak. A helyiek arra gyanakszanak, hogy a Danone külföldre menekíti a termelést, majd bezárja a gyárat. A francia cég - szokása szerint - nem hajlandó információt adni.
Az utóbbi héten több bejelentés érkezett a kekszgyár ügyében aktívan lobbizó Balogh József győri polgármesterhez, hogy a jól ismert logóval ellátott édes és sós kekszek közül több fajtát nem itthon gyártottak. A városvezetést igencsak nyugtalanítja a dolog, hiszen a magyar kormány korábbi bombasztikus bejelentése - az üzem megmenekült - ellenére a tárgyalások még nem zárultak le a gyár jövőjéről.

Cseh- és Lengyelországban gyártott, de 'Győri' megjelölésű kekszeket dobtak piacra

Jogtalanul bitorolják a nevet?

Balogh polgármester korábban többször említette, hogy a város meg fogja vonni a "győri" jelző használatát a cégtől, ha az máshová telepíti a gyártást. Most mégis megtörtént, hogy engedélykérés nélkül tették rá a logót a külföldön előállított termékekre. "Ennek tükrében nem tartjuk korrektnek és elfogadhatónak a GYŐRI névhasználattal történő külföldi gyártás beindítását" - fogalmaz a politikus.

Nem változott a Danone lekezelő hozzállása

Ha a Danone nem ad magyarázatot az eseményekre, a városháza pert fog indítani - közölte Balogh József. Az Index természetesen megkereste a céget, amely azt a cinikus választ adta, hogy a szabadságolások miatt talán valamikor augusztus végén térhetünk vissza a témára.