Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Újra megjelenik az Esti Hírlap

2005.06.08. 07:38
Kapcsolódó cikkek (1)
Hétvégi bulvárlapként jelenik meg újra az Esti Hírlap. Politikai hírek nem, kizálólag szórakoztató, ismeretterjesztő cikkek jelennek meg. A hetilapban angol oldalak is lesznek.
Politikai témájú cikkek nem, kizárólag szórakoztató és ismeretetterjesztő információk, bulvárhírek jelennek majd meg az Esti Hírlap Weekend című új hetilapban. Az újság egyrészt valamit megőriz a nagy múltú bulvárnapilap logójából, másrészt bizonyos mértékben - a mai elvárásokhoz igazodva - tartalmi elemeiből is átvesz valamennyit, ugyanakkor teljesen új megoldásokat is tartalmaz - mondta a Napi Gazdaságnak Kiss L. György főszerkesztő.

A főleg a 18-49 éves korosztálynak szánt, 69 forintba kerülő kiadvány kezdetben 32 színes oldalon jelenik meg, egyelőre 25 ezer példányban, és kifejezetten a sztárvilággal, autós-motoros témákkal, bűnügyekkel foglalkozik, valamint - négy oldalon - angol nyelven megjelenő cikkek is lesznek a lapban. E szöveg azonban nem a hetilap tartalmi összefoglalója vagy egy-egy cikk fordítása lesz, hanem tematikájában az Európai Unióhoz (EU) és az Egyesült Államokhoz kapcsolódó, aktuális, gyakorlati információkat tartalmaz majd. Például az angolul tudó olvasókat arról tájékoztatják, hogy miért nehéz vízumot kapni az Egyesült Államokba, illetve milyen munkavállalási feltételek várnak az EU más országaiba utazókra.

Az új hetilap első száma pénteken jelenik meg, ha őszig kedvező lesz a fogadtatás, akkor ismét napilappá válhat. Ehhez - Kiss L. ismeretei szerint - a feltételek adottak, hiszen az Esti Hírlap Weekendet megjelentető, tavaly decemberben alapított Media Full Service Reklámszolgáltató Kft. a tavalyelőtt csődbe ment Esti Hírlap kiadói jogát megszerezte a felszámolótól.