Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyarországra jön a Filtronic

2005.08.04. 09:30
A vezeték nélküli híradástechnikai rendszerekben és a hadiiparban használt mikrohullámú alrendszereket gyártó brit Filtronic Plc. még az idén termelőüzemet létesít nálunk - erősítette meg a Világgazdaságnak John Roulston vezérigazgató.

A cég a magyar beruházással részben kapacitást növel, részben csökkenti a Kínától mint a számára az eddigi egyetlen olcsó gyártótól való függését. A százfős induló létszámmal tervezett itteni beruházás költsége várhatóan több millió font lesz, a helyszín viszont csak a későbbiekben válik publikussá - válaszolta kérdésünkre a vezérigazgató.

A brit cég a letelepülését előkészítendő létrehozta itteni leányvállalatát. A budapesti székhelyű társaságot hárommillió forintos alaptőkével a közelmúltban jegyezték be Filtronic Comtek Hungary Kft. néven.

Az anyacég a világ egyik vezető részegységszállítója a bázisállomásoknak és a mobilkészülék-antennáknak egyaránt. A vállalat a napokban tette közzé jelentését a május 31-ével zárult legutóbbi üzleti évről. Ezek szerint a cég 2004-2005-ben visszatérhetett a növekedési szakaszba, bevételét hét, üzemi eredményét viszont több mint negyven százalékkal növelte.