Emília
18 °C
26 °C

Magyarországra jön a Filtronic

2005.08.04. 09:30
A vezeték nélküli híradástechnikai rendszerekben és a hadiiparban használt mikrohullámú alrendszereket gyártó brit Filtronic Plc. még az idén termelőüzemet létesít nálunk - erősítette meg a Világgazdaságnak John Roulston vezérigazgató.

A cég a magyar beruházással részben kapacitást növel, részben csökkenti a Kínától mint a számára az eddigi egyetlen olcsó gyártótól való függését. A százfős induló létszámmal tervezett itteni beruházás költsége várhatóan több millió font lesz, a helyszín viszont csak a későbbiekben válik publikussá - válaszolta kérdésünkre a vezérigazgató.

A brit cég a letelepülését előkészítendő létrehozta itteni leányvállalatát. A budapesti székhelyű társaságot hárommillió forintos alaptőkével a közelmúltban jegyezték be Filtronic Comtek Hungary Kft. néven.

Az anyacég a világ egyik vezető részegységszállítója a bázisállomásoknak és a mobilkészülék-antennáknak egyaránt. A vállalat a napokban tette közzé jelentését a május 31-ével zárult legutóbbi üzleti évről. Ezek szerint a cég 2004-2005-ben visszatérhetett a növekedési szakaszba, bevételét hét, üzemi eredményét viszont több mint negyven százalékkal növelte.