György
16 °C
24 °C

Luxus fitnesslánc érkezik

2004.06.08. 07:56
Másfél milliárdos beruházással tucatnyi luxus fitness központ megnyitását tervezi a brit Holmes Place. A lánc több mint száz termet tart fenn Angliában.
A londoni központú Holmes Place jövőre Magyarországon is megnyitja első fitneszklubját. A helyszínről ugyan még folynak a tárgyalások, de a cég tervei szerint rövid időn belül tucatnyi újabb központot adnak át. A tervek szerint Budapest V. kerületében, illetve a XI. kerületi Eleven Centerben nyitja meg első fitneszklubját a Holmes Place, legalábbis erről folytatnak előzetes tárgyalásokat. (Az Eleven Center az M1 és M7 autópálya kivezető szakaszánál, a Budaörsi út közelében található.) A londoni központú cég nevében Roni Almagor regionális ügyvezető igazgató a Budapest Business Journalnek nyilatkozva elmondta: más kerületekben is tárgyalnak, de az biztos, hogy 2005 első felében legalább egy klubot megnyitnak Budapesten és a következő három év alatt még egy másik is beindul.

Közel 1,5 milliárdos beruházás

A Holmes Place Európában mintegy száz hasonló testedző központtal rendelkezik, s most térségünkben, Lengyelországban, Csehországban és Magyarországon próbál terjeszkedni. Az első fázisban hat-tíz klubot adnának át, a második ütemben pedig tíz-húsz újabb létesítményt terveznek. A Holmes Place erre a célra bő hatmillió eurót szán.

Luxuskategória

A brit cég edzőcentrumai térségünkben alighanem a luxuskategóriába tartoznak majd. Kezdetben a klubtagok havi 50-70 euróért válthatnak bérletet, amelynek minimális időtartama várhatóan egy év lesz. Az első Holmes Place-klubok Londonban nyíltak meg; mára a központok 40 százaléka a kontinentális Európában található. A cseh www.ihned.cz internetes újság információi szerint az anyacég mellett több invesztor finanszírozza a londoni cég kelet-közép-európai terjeszkedését. Ezek között van a Czech Top Venture Fund, illetve az Edmond de Rothschild Opportunity Fund.