Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Készülőben a gazdademonstráció

2006.09.20. 07:50
A kialakult rendkívüli helyzet miatt a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) elnöksége országos demonstrációs bizottságot állított fel.

Miközben az agrárgazdaságban viszonylagos nyugalom van - jó áron értékesíthető például az élő sertés -, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) rendkívüli elnökségi ülésén megvitatta a Gyurcsány Ferenc ominózus szavainak nyilvánosságra kerülése miatt kialakult országos helyzetet.

Ennek kapcsán megfogalmazták - mondta a Napi Gazdaságnak Budai Gyula, a szervezet szövetségi igazgatója -, hogy a kormányzati és a miniszterelnöki hazugságokat az elmúlt másfél-két évben a magyar gazdák is érezhették mindennapi életük során.

"Gyurcsány Ferenc pedig valóban hazudott a magyar gazdáknak reggel, délben, este." Például akkor, amikor úgy írta alá a háromhetes gazdademonstrációt lezáró agrármegállapodást, hogy megígérte az abban foglaltak teljesítését, de hazudott akkor is, amikor az agráriumot érintő "7 lépésben" megígérte a magyar vidék és agrárium felzárkóztatását.

A kialakult rendkívüli helyzetre tekintettel a Magosz elnöksége - a kisteleki kongresszus döntése alapján - országos demonstrációs bizottságot állított fel, és ezzel egyidejűleg kezdeményezte a megyei szövetségek bevonásával a megyei demonstrációs bizottságok felállítását. Budai Gyula tájékoztatása szerint ez a munka már meg is indult, s amint a megyei demonstrációs bizottságok felálltak és elvégzik az elnökség által számukra meghatározott munkát, lehet válaszolni arra a kérdésre, hogy lesz-e gazdademonstráció, illetve útlezárások az országban, s hol és mikor.