Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Készülőben a gazdademonstráció

2006.09.20. 07:50
A kialakult rendkívüli helyzet miatt a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) elnöksége országos demonstrációs bizottságot állított fel.

Miközben az agrárgazdaságban viszonylagos nyugalom van - jó áron értékesíthető például az élő sertés -, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) rendkívüli elnökségi ülésén megvitatta a Gyurcsány Ferenc ominózus szavainak nyilvánosságra kerülése miatt kialakult országos helyzetet.

Ennek kapcsán megfogalmazták - mondta a Napi Gazdaságnak Budai Gyula, a szervezet szövetségi igazgatója -, hogy a kormányzati és a miniszterelnöki hazugságokat az elmúlt másfél-két évben a magyar gazdák is érezhették mindennapi életük során.

"Gyurcsány Ferenc pedig valóban hazudott a magyar gazdáknak reggel, délben, este." Például akkor, amikor úgy írta alá a háromhetes gazdademonstrációt lezáró agrármegállapodást, hogy megígérte az abban foglaltak teljesítését, de hazudott akkor is, amikor az agráriumot érintő "7 lépésben" megígérte a magyar vidék és agrárium felzárkóztatását.

A kialakult rendkívüli helyzetre tekintettel a Magosz elnöksége - a kisteleki kongresszus döntése alapján - országos demonstrációs bizottságot állított fel, és ezzel egyidejűleg kezdeményezte a megyei szövetségek bevonásával a megyei demonstrációs bizottságok felállítását. Budai Gyula tájékoztatása szerint ez a munka már meg is indult, s amint a megyei demonstrációs bizottságok felálltak és elvégzik az elnökség által számukra meghatározott munkát, lehet válaszolni arra a kérdésre, hogy lesz-e gazdademonstráció, illetve útlezárások az országban, s hol és mikor.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!