Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újra drágulhat a gázolaj

2008.04.12. 16:55
Az olajárak ismét jelentős mértékben emelkedtek az elmúlt hét során, ami azonban a gázolaj piacon éreztette csak a hatását. A piaci folyamatok alapján a jövő héten várhatóan ismét emelkedik a gázolaj ára a hazai kutaknál.

Az irányadó benzin jegyzésárak 2 százalékkal emelkedtek az elmúlt hét során. A dollár gyengülése, illetve a forint erősödése azonban ezen negatív hatást érdemi módon tompította, így a forintban stagnálás mutatkozott. A gázolaj esetében azonban a növekedés igen jelentős, csaknem 9 százalékos volt, ami forintban kifejezve is 4 százalékot tett ki.

A fentiek hatására a Portfolio.hu megítélése szerint a hazai kutaknál csak a gázolaj esetében lesz megfigyelhető változás a szokásos szerdai árváltoztatás során, melynek mértéke 3-5 forintos lehet.

A benzin és a gázolaj árak közötti különbség mindenesetre biztosan növekedni fog, s nem tartják kizártnak, hogy eléri az eddig még soha nem látott 20 forintot.

A gázolaj ára libikókán van, húsvét előtt szépen fokozatosan drágult a dízel, ám húsvét után két ízben is kisebb árcsökkenés következett be. Legutóbb épp e hét szerdán, amikor 2 forinttal lett olcsóbb a gázolaj.

Most tehát laptársunk szakértői szerint ismét felfele veszi az irányt a dízel ára, így pedig aligha találunk majd olyan kutat, ahol 300 forint alatt tankolhatnak a dízelesek literenként. Eközben a benzin átlagos ára 300 forint alatt van.