Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

A győri a világ második legnagyobb motorgyára

2008.04.22. 07:47
Az Audi Hungariánál naponta hétezer motort és 300 gépjárművet állítanak elő. A cég az egyik legnagyobb külföldi befektető Magyarországon, és az ország második legnagyobb exportőre.

Eddig összesen 15,4 millió motor készült az Audi Hungariánál a cég fennállásának 15 éve alatt. Az anyavállalat kezdeti terveiben egy 800 főt foglalkoztató, napi kétezer motorra kiterjedő gyártási kapacitással rendelkező vállalat szerepelt.

Ezzel szemben ma a vállalat 5800 munkatársa naponta hétezer motort és 300 gépjárművet állít elő. Az Audi Hungaria ma már a konszern központi motorszállítója, illetve a világ második legnagyobb motorgyártója - mondta Frank Dreves, az Audi Hungaria felügyelőbizottságának és az Audi AG igazgatótanácsának elnöke.

A győri Audi Hungaria Motor Kft. tevékenységi köre 1998-ban járműgyártással bővült, s az elmúlt tíz esztendőben mintegy 400 ezer gépjármű hagyta el a gyártócsarnokot.

A cég eddigi beruházásainak értéke a győri telephelyen meghaladja a 3,3 milliárd eurót, ezzel az egyik legnagyobb külföldi befektető Magyarországon. Az Audi Hungaria kivitele adja a teljes magyar kivitel 9 százalékát, ezzel az ország második legnagyobb exportőre.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!