Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-6 °C
5 °C

Adócsökkentésről beszél Gyurcsány

2007.09.08. 10:48
Alighogy nyilvánosságra került az 1,2 százalékos, rendkívül alacsony GDP-növekedési adat, Gyurcsány Ferenc a Népszabadságnak arról nyilatkozott, hogy 2009-ben már remélhetően érezhető adócsökkentések lesznek.

"Az én dolgom az is, hogy vízióm legyen egy erős Magyarországról, ennek feltételeiről, és erről jó, tisztázó vitákat generáljak. Közben gondoskodjak róla, hogy rend, biztonság, demokrácia és felelősség legyen az országban" - válaszolta Gyurcsány a Ferenc a Népszabadságnak adott interjúban arra a kérdésre, hogy milyen őszre számít.

Gyurcsány azonban a rendteremtést nemcsak politikai értelemben gondolja. "Rendet teszünk, ennek jegyében szoruljon vissza a feketegazdaság. Megszorítások nélküli, de fegyelmezett költségvetéssel elérhetjük, hogy a feketegazdaság és a feketemunka elleni új programunkból származó bevételt már visszajuttassuk a polgároknak. Ezért a feketegazdaság elleni harcot összekapcsoljuk a 2009-es átfogó adóváltozásokkal, reméljük, hogy érezhető adócsökkentéssel is" - tette hozzá a kormányfő, aki azután adott nyilatkozott, hogy a GDP növekedése 1,2 százalékosra lassult Magyarországon.

Gyurcsány a lapnak a gazdasági növekedés százalékos mértékéről ennyit mondott: "Lesz az négy egész is."

A mostani 1,2 százalékos GDP-bővülés kiegészült a külkereskedelmi hiány megfeleződésével és az ipari termelés bővülésével, tette hozzá a kormányfő, aki gazdaságélénkítő programokat ígér a kis- és középvállalkozásoknak.  • Vennék
  • Hírek