Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Megnyílt az első Hilfiger bolt

2004.09.23. 08:22
Jövőre egyenként több száz millió forintos költséggel Budapesten és vidéken, több mint fél tucat Tommy Hilfiger márkát forgalmazó üzletet nyit a Roland Divatház Rt. Az első két budapesti bolt már megnyílt.
Jövőre egyenként több száz millió forintos költséggel Budapesten és vidéken, több mint fél tucat Tommy Hilfiger márkát forgalmazó üzletet nyit a Roland Divatház Rt.

Az Aranykéz utcában, a Hugo Boss-üzlet helyén 300, a Mammut bevásárlóközpontban pedig 120 négyzetméteres, kizárólag az amerikai márka termékeit forgalmazó, exkluzív üzletet nyitott a cég - miután a nyáron kizárólagos jogot szereztek a márka magyarországi forgalmazására. Berendi András tulajdonos-vezérigazgató a Tommy Hilfigerrel kötött szerződés értékéről nem kívánt nyilatkozni, ám azt hozzátette, arról is végleges döntés született, hogy a jövő év első felében újabb négy budapesti és egy vidéki Tommy Hilfiger-üzlet nyílik meg. Az utóbbi Kecskeméten lesz. A jövő év második felében pedig várhatóan újabb 2-4 bolttal bővül a hálózat.

Húsz boltot terveznek

Berendi kifejtette, elsősorban saját üzemeltetésű boltokat nyitnak, hiszen bíznak a márka vonzerejében, de más konstrukcióktól sem zárkóznak el. Véglegessé vált az is, hogy a Tommy Hilfiger márkának 20 üzletből álló országos hálózatot alakítanak ki több milliárd forintos költséggel. A márka néhány éven belül várhatóan minden nagyvárosban megjelenik. A vezérigazgató nem titkolta, hogy az előírások szerinti egyedi berendezés is rendkívül drága. A két most megnyitott budapesti üzlet esetében négyzetméterenként átlagosan 1500 euróba került, az árukészlet pedig a többszöröse ennek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!