Elemér
-1 °C
10 °C

Svájci befektetők szállnak be a Hír Tv-be?

2003.05.29. 09:37
Folyamatosan érdeklődnek a lehetőségről azok, akik részesedést szeretnének szerezni a Hír Televízió Rt.-ben. Köztük magyarok és külföldiek is vannak, például egy svájci befektetőcsoport is kifejezte ezt a szándékát, ám egyelőre még nem zárultak le a tárgyalások - mondta lapunknak Borókai Gábor, a Hír Televízió Rt. elnöke.
A médiavállalkozás szándékai szerint az új befektető kisebbségi részesedést szerezhetne a cégben. Borókai szerint a Hír Televízió még gyorsabb fejlődése érdekében vonnának be újabb tőkét. A Hír Tv - tavaly októberi - alapításkori 20 millió forintos jegyzett tőkéjét idén áprilisban 301 millió forinttal emelték meg az alapítók, míg további három tag összesen 55 millió forinttal járult hozzá az emeléshez.

Már AM-mikrón is

A közelmúltban újabb százezerrel gyarapodott azoknak a háztartásoknak a száma, ahol elérhető a Hír Tv, mivel immár az Antenna Hungária Rt. AM-mikro hálózatán is sugározzák az adást. A televíziós társaság ezt megelőzően már valamennyi jelentős, 30 ezernél több előfizetőt kiszolgáló kábeltelevíziós társasággal szerződést kötött, aminek eredményeként majdnem 1,4 millió háztarásban érhető el a Hír Tv adása.

Hatszázezer néző

Az iraki háború felkeltette a nézők figyelmét a hírműsorok, így a hírtelevízió iránt is, ennek következtében volt olyan nap, amikor az AGB Hungary mérése szerint több mint egymillióan nézték a bevezetés idejét élő csatorna programjait. Jelenleg naponta 600-700 ezer nézője van a televíziónak.