Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

A svédek a kislányokra buknak

2005.09.01. 09:52
Ma nyit az első H&M bolt Magyarországon. A jó minőségű és olcsó ruháiról ismert svéd cég 22 országban van jelen, a volt szocialista országok közül Csehországban és Szlovéniában. Bár a két évvel ezelőtti prágai indulás óta 11 bolt nyilt a cseheknél, a cég itteni terveit illetően óvatosan nyilatkozik, egyelőre csak az biztos, hogy a közeljövőben megnyitják első nagy áruházukat is, a Vörösmarty téri volt ORI-székházban már megkötötték a bérleti szerződést.

Prágában találtunk egy nagyszerű helyet, ennek köszönhető, hogy ott már az uniós csatlakozást megelőzően is megjelentünk, általánosságban viszont úgy láttuk, az új tagországokba, így Magyarországra egyszerűbb lesz a csatlakozást követően üzletet nyitni - indokolta az Indexnek Claudia Oszwald, a H&M Magyarország vezetője azt, miért csak most nyitott cégük Magyarország felé.

A cégnek nincsenek határozott elképzelései a jövőt illetően: ami biztos, hogy egyelőre "Budapestre koncentrálunk", de a fővárosra vonatkozóan sincs konkrét terv például a jövőbeni boltok számával kapcsolatban. Fel szeretnénk mérni, hogy működik a magyar piac - indokolja kivárásukat a cégvezető, hangsúlyozva ugyanakkor: tudják, hogy a magyar vásárlók "jók", hiszen az osztrák üzletekbe gyakran járnak Magyarországról.

Az üzlet fekvése meghatározó a cég számára, ha látunk olyan helyet, ami megfelelő, arra lecsapunk - tette hozzá a cégvezető. Egy ilyen már akadt: hónapokkal ezelőtt aláírták a bérleti szerződést a most még felújítás alatt álló, egykori ORI-székházban. Az újabb nyitás időpontja még bizonytalan, az azonban biztos, hogy ott elfér a márka teljes kollekciója. A Váci utcában szeptermber 1-én nyíló üzletben ugyanis kizárólag a női vonal egy részét, a fiatal lányoknak szánt kollekciót árusítják. Claudia Oszwald ezt azzal magyarázta, hogy bár az üzlet nagyszerű fekvése miatt a boltot szerették volna kibérelni, a rendelkezésre álló 650 négyzetméteren képtelenség lett volna nagyobb kínálat bemutatása.