Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Húsz újabb pláza két év alatt

2007.02.19. 15:18
Háromszázmillió eurós beruházásra készül Magyarországon az Erste Bank leányvállalata. Két év alatt húsz bevásárlóközpontot húznak fel.

Húsz bevásárlóközpontot épít az elkövetkező két évben Magyarországon az Erste Bank AG leányvállalata, az Immorent és Alexander Finster ingatlanfejlesztő közös vállalkozása. A tervek szerint a beruházás végösszege eléri a 300 millió eurót.

A beruházásra az Immorent közös projektvállalatot hozott létre Alexander Finster ingatlanfejlesztővel, aki már több hasonló projektet is sikeresen levezényelt Kelet-Európában. Finster fő feladata az ingatlanok és a bérlők akvirálása lesz, az Immorent pedig a finanszírozás, valamint a projektek zökkenőmentes lebonyolítását biztosítja.

A bevásárlóközpontok élelmiszert, ruházati és elektronikai cikkeket, valamint sportfelszerelést árusító üzletekből állnak majd. "Ezeket jól bejáratott, elsőrangú kiskereskedelmi helyszínekre tervezzük, olyan területekre, amelyek iránt már amúgy is nagy az érdeklődés. Emellett az is szerepel terveink között, hogy más kelet-közép-európai országokra is kiterjesztjük a közös vállalkozás tevékenységét" – jelentette ki Michael Hamann, az Immorent kelet-közép-európai projektfejlesztési igazgatója.

Az Immorent számos ausztriai bevásárlóközpont fejlesztésében működött közre az elmúlt években. Emellett ők építették a prágai Avenir Business Centre-t és a zágrábi Eurotowert. A vállalat a következő években komoly felfutást tervez, Magyarország pedig stratégiai piac lehet a terjeszkedés során. "Rendkívül nagy lehetőséget látunk a kereskedelmi egységek fejlesztésében Budapest különböző részein, de leginkább a fővároson kívül, ahol várakozásaink szerint jelentősen bővül majd a kínálat" – közölte Michael Hamann.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!