Auguszta
-7 °C
0 °C

Marad az ingatlanadó, a lakástámogatás és a forintsáv

2007.05.09. 09:19
Veres János szerint nem változik a lakástámogatás rendszere, lesz ingatlanadó és nem törlik el a forint árfolyamsávját.

Veres János pénzügyminiszter kedden a Magyar Televízió Az Este című műsorában a Nemzetközi Valutaalap (IMF) pénteken ismertetett javaslataira reagálva kijelentette: a lakástámogatás átalakításában a kormány már megtette azokat a lépéseket, amelyek a programjának részét képezte, más intézkedéseket nem tervez.

Az ingatlanadóval kapcsolatban megerősítette, hogy azt a konvergencia-program értelmében 2008-ban be kell vezetni. "A javaslat elkészült, annak most folyik a politikai egyeztetése" - mondta Veres. Hangsúlyozta, hogy a koalíciós pártok részéről nincs olyan javaslat, amely a bevezetés elhalasztására vonatkozna, ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy eddig már négyszer sikerült - általa meg nem nevezett erőknek - megakadályozniuk az ingatlanadó bevezetését.

Az árfolyamsáv megszüntetésével kapcsolatban úgy fogalmazott: "az IMF már három éve javasolja az árfolyamsáv megszüntetését, de ez nem történt meg. Úgy gondolom e javaslatnak ez lesz a sorsa most is, mint eddig".

A miniszter szerint az IMF javaslatait komolyan kell venni, de megvalósítani azok közül csak azokat kell, amelyek illeszkednek a kormány programjába.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!