Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Átveszi az ING privát ügyfeleit az Erste Bank

2006.11.29. 12:26
Az Erste Bank átveszi az ING Bank kiemelt és privát banki ügyfeleit. Az ING december 15-től megszünteti ezt a szolgáltatását.

Az Erste Bank Hungary és az Erste Befektetési Zrt. átveszi az ING Bank kiemelt lakossági és privát banki ügyfeleit, a holland ING Csoport ugyanis december 15-től megszünteti ezen ügyfélkörnek nyújtott szolgáltatásait Magyarországon. Az ING tendert írt ki az üzletágra, és az Erste Bank nyerte meg ezt. Az Erste Bank idén nyáron lépett be a private banking piacra. A most aláírt ügylettel a privát banki ügyfelek száma több százzal nő, az átvett állomány nagysága pedig várhatóan meghaladja a 20 milliárd forintot.

Bár a private banking szolgáltatást viszonylag későn indította az Erste Bank, a lakossági üzletág vezetője szerint nem maradtak le semmiről. A bank egyszerűen nem volt kész a korábbi indulásra: egyrészt a Postabank-akvizíció és az ezt követő konszolidáció miatt, másrészt a munkatársakat is fel kellett készíteni a szolgáltatásra. Tapasztalatok szerint a lakossági hiteleknél nehezen mozognak az ügyfelek, mivel egy-egy nagyobb hitellel hosszú időre elköteleződnek egy adott banknál, nehéz elcsábítani onnan őket. Így ha a bank lemaradt volna a lakossági piacról, az behozhatatlan hátrányt jelentett volna. A private banking szektorban más a helyzet, mivel itt vagyonkezelésről van szó, könnyen behozható a későbbi indulással szerzett hátrány.

Ráner Géza, az Erste Befektetési Zrt. ügyvezető igazgatója elmondta, stratégiai céljuk, hogy két éven belül a private banking területen is a három legnagyobb közé kerüljenek. A cél a 20-25 százalékos piaci részesedés megszerzése.

A megállapodás értelmében az ING Banknál vezetett bankszámlákat és betéti számlákat december 15-ével átadják az Erste Banknak. A pénzintézet öt, kifejezetten private bankingra szakosodott fiókkal várja az ügyfeleket Budapesten, Szombathelyen, Pécsett, Kaposváron és Debrecenben. Jövőre minden megyeszékhelyen nyitnak hasonló fiókokat.