Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Van üzlet az iratbérlésben

2007.02.28. 08:37
Húszszázalékos árbevétel-növelést és hasonló arányú létszámbővítést tervez az idén magyarországi leányvállalatánál a kiszervezett irat- és adatkezelő szolgáltatások piacán meghatározó Iron Mountain Inc. A kanadai érdekeltségű cég idén egymillió eurót költ fejlesztésekre.

Húszszázalékos árbevétel-növelést tervez az idén magyarországi leányvállalatánál a kiszervezett irat- és adatkezelő szolgáltatások piacán meghatározó kanadai Iron Mountain Inc. – jelentette be Gilvesy Róbert, a cég közép-európai és egyben a hazai vállalat ügyvezetője. A vállalat az árbevétel növekedésével arányosan tervezi a létszám fejlesztését is.

A jelenleg 110 fős magyarországi társaság erre az évre 1,4 milliárd forint forgalommal számol. A tervezett növekedéshez szükséges fejlesztésekre, amelyek raktárterület-bővítést is magukban foglalnak, az idén egymillió eurós forrás áll rendelkezésre.

Az Iron Mountain üzleti dokumentumok, iratok, kép- és hanganyagok, elektronikus adathordozók bértárolásával és kezelésével foglalkozik. Magyarországon 2004-ben vásárolta meg a hasonló profilú itteni vállalkozást, a Docu Guard Kft.-t, amelyet a múlt év végéig integrált az anyavállalatba. A cég komoly üzleti lehetőségeket lát Közép-Európában, ezért a terjeszkedés egyik központja a jövőben is a térség lesz.