Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Mozgássérülteket foglalkoztat a Szerencsejáték Rt.

2003.10.10. 08:38
A jövő évi árbevételben egymilliárd forintos többletet hozhat a Szerencsejáték Rt.-nek az a kezdeményezés, amelynek keretében megváltozott munkaképességűek és fogyatékosok több országos áruházlánc üzleteiben árusítanak majd kaparós sorsjegyeket.
A Szerencsejáték Rt.-n kívül az érintett kereskedelmi cégek - a Praktiker, a Plus Élelmiszer Diszkont és a Csemege-Match - vezetői, valamint a munkaügyi miniszter által tegnap aláírt megállapodás szerint az áruházláncok a helyiségeiken belül ingyen biztosítanak egy kis területet sorsjegyek árusítására.

A Vodafone azzal segíti mindezt, hogy rendelkezésre bocsátja a kapcsolattartáshoz nélkülözhetetlen telefonokat. A tervek szerint így év végére 120, jövőre pedig ezernél is több új értékesítési ponttal gyarapszik az Szerencsejáték Rt. kaparóssorsjegy-üzletága.

Jótékonysági célú sorsjegyek

E mostani vállalkozás előkészítése annak az Szerencsejáték Rt.-s kezdeményezésnek, hogy a cég a későbbiekben jótékonysági céllal is kibocsát sorsjegyeket. A szerencsejáték-piacot szabályozó jelenlegi törvények nem adnak lehetőséget arra, hogy az ilyen jegyek után a forgalmazó kedvezőbben adózzon. Pedig ez számos nyugat-európai országban bevett gyakorlat: a legjobb példa Spanyolország, ahol a mozgáskorlátozottak és fogyatékosok szervezetei koordinálják a sorsjegyárusítást.