Ervin
14 °C
22 °C

Bővül a Széchenyi-kártya

2004.03.11. 08:29
A Széchenyi-kártya jövő évtől megszűnő állami kamattámogatásának folytatását kezdeményezték - tudta meg a Világgazdaság. Megkezdték a csomagkártya kialakítását, és tervezik a kedvezményes vásárlást nyújtó flottabeszerzés bevezetését.
Kezdeményezte a Ka-Vosz Rt. az egyre népszerűbbé váló Széchenyi-kártya ez évben lejáró állami kamattámogatásának meghoszszabbítását - tudta meg a Világgazdaság Krisán László vezérigazgatótól. Az idén minden kártya esetében egységesen három százalékpontra mérséklődött a kamattámogatás mértéke, jövőre azonban teljesen megszűnne. Ez pedig a vállalkozóknak továbbra is nagyon fontos lenne. A konstrukciót legalább a kkv-k megerősödéséig érdemes lenne fenntartani - vélik.

A társaság a Széchenyi-kártya többirányú bővítését is tervezi a közeljövőben. A konstrukcióban részt vevő bankok körének bővítésére kiírt pályázatra három pénzintézet jelentkezett. Értékelésük megkezdődött. Két héten belül várható az eredmény kihirdetése. Jelenleg az OTP, a Magyar Külkereskedelmi Bank és a Postabank vesz részt a konstrukció lebonyolításában.

A Ka-Vosz idei tervei között szerepel a kártyásoknak kedvezményes vásárlást nyújtó flottabeszerzés megvalósítása is. Már több céggel (egyebek között gépjármű- és építőanyag-forgalmazókkal, mobil szolgáltatókkal, repülőjegy- és szállodafoglalást értékesítőkkel) tárgyalnak, hogy kihasználva a mennyiségi beszerzés előnyeit, illetve hogy a kártyások - a többszöri rostának köszönhetően megbízható ügyfelek - komoly árengedményt érjenek el a vállalkozók számára.

A corporate (csomag) kártya működtetését pedig már megkezdték. Ez a franchise típusú tevékenységet végző vállalkozások, vagy a több önálló vállalkozás alkotta cégcsoport esetén a csomagban részt vevő vállalkozások belső elszámolását könnyíti meg.