Pandora, Gabriella
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Óriáskaszinó épülhet a Hajógyári szigeten

2007.12.19. 07:33
Várhatóan még a hétvégén kiírja a Hajógyári-szigeten épülő óriáskaszinó működtetésére a koncessziós pályázatot a Pénzügyminisztérium - tudta meg a Napi Gazdaság. Nem az eddig megszokott kaszinói méretekről lenne szó, ugyanis minimum száz játékasztal és ezer nyerőgép üzemeltetéséről tesz említést a pályázat.

Első kategóriás - magyarul óriáskaszinó - épülhet a fővárosban, ugyanis a Pénzügyminisztérium még a héten kiírja a koncessziós pályázatot - tudta meg a Napi Gazdaság.

A dolog szépséghibája, hogy a pályázat kiírásához szükség lenne a fővárosi önkormányzat támogatására is, amit eddig nem kapott meg a pénzügyi tárca, ám a budapesti közgyűlés csütörtöki napirendjén szerepel a kérdés.

Nem holmi kaszinócskáról lenne szó, hanem olyan első kategóriás játékterem-labirintusról, ahol egyszerre száz asztalon és ezer gépen folyik a játék. A játékterem éves koncessziós díja minimum 600 millió forint, a kaszinó működtetését várhatóan húsz évre pályáztatják meg.

A Magyarországon jelenleg működő öt második kategóriás kaszinóban összesen száz kártyaasztal és 170 nyerőgép található, ami érzékelteti a projekt méretét. Ezen öt intézmény idei bevétele - a nyeremények kifizetése után - várhatóan eléri a 9,5 milliárd forintot.

Ilyen pályázatot általában akkor ír ki az állam, ha komoly érdeklődésre lehet számítani, márpedig a Hajógyári-szigeten tervezett Álom-sziget projekt számol egy óriáskaszinó létesítésével, vagyis a pályázaton legalább egy induló lesz - ám nem kizárt, hogy más befektetői csoportok is neveznének egy ilyen tenderen. A fővárosban - azon belül az ötödik kerületben - jelenleg két második kategóriás kaszinó működik, ezek működési engedélye 2009. december 31-ig érvényes és egy alkalommal öt évre meghosszabbítható.