Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Pocsék kenyereket eszünk

2008.03.13. 16:03
Nem szép formájú, koszos aljú, egyenlőtlen felületű – ezt állapította meg a Kosár magazin az általa tesztelt 16 kenyér többségéről. Fehéret, félbarnát, házi jellegűt, veknit és csomagoltat egyaránt górcső alá vettek. Többségük az ízpróbán is rosszul szerepelt- olvasható a magazin közleményében.

A Kosár magazin tizenhat fajta kenyeret tesztelt, a mintába egyaránt felvettek fehéret, barnát és házi jellegűt. A vizsgált 16-ból 12 vekni volt, a többi szeletelt vagy csomagolt. A veknik többségét egyenlőtlen felületűnek, mattnak, nyomottnak, koszos aljúnak találták, de nem bizonyultak jobbanak a csomagoltak sem. Ami a kenyérbél minőségét illeti, akadt olyan, amelyikben óriási lyukak tátongtak, vagy keletlen, élesztős ízű volt.

A kóstolás is hasonló eredménnyel járt: a kenyerek zöme leszerepelt az ízpróbán. Íztelen, jellegtelen éppúgy akadt köztük, mint élesztős ízű, savanyú, sőt dohos.

A veknik között csupán egy kiváló akadt, öt kapott jó minősítést, hat pedig közepest. A szeleteltek és csomagoltak közül 1 lett kiváló, 1 kapott közepes és 2 került a még megfelelt kategóriába.

Jelentős különbségek vannak az árakban is, és nem feltétlenül a jobb a drágább. Az egyik közepes minősítésű félbarna kenyér kilója 580 forint körül van, míg a kategória-győztes mindössze 280 forintba kerül.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?