Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Komplett tévécsatornákat hekkelnek a kínaiak

2003.01.30. 12:53
A kínai állami televízióval fogott össze Rupert Murdoch ausztrál médiamágnás, mert nem volt jobb ötlete a kalózkodás megfékezésére.
A szerzői jogokkal közismerten szabadon bánó kínaiaktól is nagy dobásnak számít, amit jó néhány helyi társaság művel a műholdas adásokkal: a műholdról érkező jelről leszedik a reklámokat, majd saját reklámjaikkal helyettesítve azokat tovább sugározzák a műsort.

Már csak az államban bízik

Murdoch csatornájának, a Phoenix Satellite TV-nek 42 millió legális előfizetője van, azt azonban senki sem tudja, hányan nézik illegálisan a meghekkelt adásokat. A befektető ezért olyan együttműködést kötött a déli országrészben, Hong-Kong szomszédságában sugárzó egyik állami adóval, hogy a két társaság megosztozik a Phoenix hirdetési bevételein. Murdoch egyik szóvivője világossá tette: a megállapodás értelme az, hogy az államot anyagilag is érdekeltté tegye a kalózkodás letörésében.

Eredményes propaganda

A Phoenix részvényeinek 38 százaléka van Murdoch társasága, a News Corp. kezében, ugyanekkora pakettet birtokol egy helyi vállalkozó, a Népi Felszabadító Hadsereg korábbi propagandistája. A cég Hong-Kongból sugározza három csatornájának programját az anyaországba.

Murdoch az első külföldi, aki engedélyt kapott műsorszórásra a nép Kínában. Kivételes pozícióját részben annak is tulajdonítják, hogy az idős üzletember felesége kínai, aki korábban ráadásul az állami tévé vezető beosztású menedzsere volt.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft