Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hová menjünk sonkát venni?

2002.03.29. 10:52
A Napi Gazdaság húsvét előtt is elkészítette fogyasztói kosarát, melyet három hipermarketben, a budaörsi Auchanban és Tescóban, illetve a törökbálinti Corában töltöttek meg. A kosár tartalma a Tescóban volt a legolcsóbb, amiben döntő szerepe volt az akciós paradicsomnak és az Unicumnak.
A Napi Gazdaság húsvét előtt is elkészítette fogyasztói kosarát, melyben többek között 1 kg kötözött sertéssonka, 10 tojás, némi ecetes reszelt torma, 1 csomó retek és újhagyma, 1 kg paradicsom, 1 kg kenyér, 1 liter tej került.

A sütéshez vettek lisztet, margarint, habtejszínt, cukrot. Ami pedig az innivalókat illeti, egy hétdecis Unicumot, egy fél literes tojáslikőrt, valamint 1 liter Pepsi Colát, illetve Coca-Colát tettek.

A Tescóban volt a legolcsóbb

A listán szereplő termékekért a Tescóban 6250, az Auchanban 6633, a Corában pedig 7337 forintot kellett fizetni. A különbséget szinte teljes egészében a primőr paradicsom és az Unicum okozta.

"Mindkét termék ára jóval alacsonyabb volt a Tescóban, mint a másik két hipermarketben, így alakulhatott ki az azonos összetételű kosár számlájának jelentős eltérése a három hely között" - írja a gazdasági napilap.

A paradicsom és az Unicum nélkül az Auchanban 3436, a Tescóban 3508, a Corában pedig 3739 forint lett a számla. "Tehát azt mondhatjuk, hogy a három hipermarket árai azonos sávban mozognak, és jellemzően néhány speciális kedvezmény vagy árucikk dönt az egyik vagy másik mellett" - vonta le a tanulságot a Napi.

De akkor hova menjünk sonkát venni?

A Napi gasztronómusai az olcsóbb kötözött sonkát választották a húsvéti asztalra, bár mindhárom üzletben volt füstölt-főtt tarja is.

A hipermarket-univerzumban ehhez a termékhez a Corában jutottak hozzá a legolcsóbban, 1119 forintért, az Auchanban 1199, a Tescóban pedig 1339 forintot kellett fizetni.