Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Hová menjünk sonkát venni?

2002.03.29. 10:52
A Napi Gazdaság húsvét előtt is elkészítette fogyasztói kosarát, melyet három hipermarketben, a budaörsi Auchanban és Tescóban, illetve a törökbálinti Corában töltöttek meg. A kosár tartalma a Tescóban volt a legolcsóbb, amiben döntő szerepe volt az akciós paradicsomnak és az Unicumnak.
A Napi Gazdaság húsvét előtt is elkészítette fogyasztói kosarát, melyben többek között 1 kg kötözött sertéssonka, 10 tojás, némi ecetes reszelt torma, 1 csomó retek és újhagyma, 1 kg paradicsom, 1 kg kenyér, 1 liter tej került.

A sütéshez vettek lisztet, margarint, habtejszínt, cukrot. Ami pedig az innivalókat illeti, egy hétdecis Unicumot, egy fél literes tojáslikőrt, valamint 1 liter Pepsi Colát, illetve Coca-Colát tettek.

A Tescóban volt a legolcsóbb

A listán szereplő termékekért a Tescóban 6250, az Auchanban 6633, a Corában pedig 7337 forintot kellett fizetni. A különbséget szinte teljes egészében a primőr paradicsom és az Unicum okozta.

"Mindkét termék ára jóval alacsonyabb volt a Tescóban, mint a másik két hipermarketben, így alakulhatott ki az azonos összetételű kosár számlájának jelentős eltérése a három hely között" - írja a gazdasági napilap.

A paradicsom és az Unicum nélkül az Auchanban 3436, a Tescóban 3508, a Corában pedig 3739 forint lett a számla. "Tehát azt mondhatjuk, hogy a három hipermarket árai azonos sávban mozognak, és jellemzően néhány speciális kedvezmény vagy árucikk dönt az egyik vagy másik mellett" - vonta le a tanulságot a Napi.

De akkor hova menjünk sonkát venni?

A Napi gasztronómusai az olcsóbb kötözött sonkát választották a húsvéti asztalra, bár mindhárom üzletben volt füstölt-főtt tarja is.

A hipermarket-univerzumban ehhez a termékhez a Corában jutottak hozzá a legolcsóbban, 1119 forintért, az Auchanban 1199, a Tescóban pedig 1339 forintot kellett fizetni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!