Piroska
-1 °C
5 °C

Mindjárt kész az ötcsillagos Rác

2007.06.25. 07:42
Ötcsillagos szállodává alakítják át a Rác fürdő épületét. A szállodához közvetlenül csatlakozik a Gellérthegy gyógyvizére épülő fürdő.

Hamarosan új szállodával bővül Budapest idegenforgalmi kínálata. A Fővárosi Közgyűlés egy 2002-es döntése alapján szállodává alakítják a Rác fürdő épületét. A 24 millió euróból megvalósuló ötcsillagos szállodát - hasonlóan a budapesti Kempinski Corvinus, illetve Meridien Hotelhoz - az olasz Baglioni Hotels üzemelteti majd, írja az ebuild.info.

A 62 szobából a legkisebb is 32 négyzetméteres lesz, de a lakosztályok alapterülete eléri a 180 négyzetmétert. A szállodához - amelyben két éttermet és konferenciatermeket is kialakítanak - közvetlenül csatlakozik a Gellérthegy gyógyvizére épült Rác gyógyfürdő.

A közel 5000 négyzetméteren elhelyezkedő komplexum egyszerre három különböző fürdőélményt nyújt a látogatóknak: az 1550-es évekből fennmaradó törökfürdő területén, az Ybl Miklós tervezte kupola alatt, valamint a 21. század igényeinek megfelelő wellnessrészben egyaránt egyedi szolgáltatásokat vehetnek majd igénybe a vendégek.

A fejlesztéshez illeszkedik a Gellérthegyi Sikló megépítése, amely a Hegyalja út-Rác fürdő közötti alsó állomástól a Citadella sétányig viszi az utasokat.