Klaudia
-4 °C
2 °C

A kormány rendezi a Malév helyzetét

2003.12.05. 11:57
Az elmúlt napok egyeztetései alapján ma már bizonyos, hogy a kormány támogatja a Malév tőkerendezését - tájékoztatta az Indexet a társaság szóvivője. A Malév pénteki rendkívüli közgyűlését a kormány döntéséig felfüggesztették.
A Malév Rt. rendkívüli közgyűlése beszámolót fogadott el a légitársaság vezető tisztségviselőinek vagyonnyilatkozat tételi kötelezettségével kapcsolatban. Megállapította, hogy a kötelezett személyek a törvényes határidőn belül maradéktalanul eleget tettek nyilatkozattételi kötelezettségüknek - derül ki a társaság Indexhez eljuttatott közleményéből.

Az üvegzseb törvény rendelkezései alapján a többségi állami tulajdonban lévő gazdálkodó szervezetek vezető tisztségviselőinek és felügyelő bizottsági tagjainak vagyonnyilatkozatot kell tenniük, amennyiben a gazdálkodó szervezet jegyzett tőkéje meghaladja az ötszáz millió forintot.

A rendkívüli közgyűlés szintén az üvegzseb törvény vonatkozó rendelkezései alapján döntött a felügyelő bizottság ügyrendjének módosításáról is. A részvényesek elfogadták a társaság új javadalmazási és adatvédelmi szabályzatát is.

Ezt követően a közgyűlést felfüggesztették azzal, hogy harminc napon belül folytatni kell azt. Előreláthatólag még ebben a hónapban megtartják a következő ülést, ekkor történhet meg a légitársaság tőkerendezése.

Az elmúlt napok egyeztetései alapján ma már bizonyos, hogy a kormány támogatja a Malév tőkerendezését. Korábbi lapértesülések szerint a kabinet jövő héten dönt az alaptőkéjét vesztett nemzeti légitársaság jövőjéről.