Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kínaiaké lehet a Malév

2004.07.24. 10:39
Az ÁPV Rt. igazgatóság elfogadta a Malév privatizációs koncepciójára vonatkozó kormányelőterjesztés-tervezetét, így a Hainan Airlines vásárolhatja meg a Malévot, értesült a Népszabadság. A tranzakció mindkét félnek kedvező, mert a kínaiak megvethetik a lábukat Európában, a Malév pedig a csődtől menekülhet meg.
Kínai légitársaság vásárolhatja meg a Malévot, írja a Népszabadság. Az ÁPV Rt. igazgatósága ugyanis már elfogadta a Malév privatizációs koncepciójára vonatkozó kormányelőterjesztés-tervezetét.

A pekingi járat közös üzemeltetéséről folyó tárgyalások során merült fel, hogy a Malév és a kínai piacon negyedik legnagyobbnak számító Hainan Airlines (HNA) esetleg az eredetileg tervezettnél is szorosabbra fűzze kapcsolatait.

A Hainan számára a Malév belépőt jelenthet az "európai klubba", a Malév pedig tőkeerős kérőjének köszönhetően megmenekülhet a csődtől, mely újra és újra megkísérti.