Judit
3 °C
7 °C

Sok a magyar munkamániás

2004.09.24. 08:00
A mániákus munkaszeretőre mindig lehet számítani, bármikor, bármilyen feladatra kapható. Idővel azonban kiég, streszszes lesz és megbetegszik. A "munkamániát" leggyakrabban a menedzserek, az alkotó, kreatív tevékenységet végzők, illetve a multinacionális cégek dolgozói kapják meg.
A munkamániás számára naponta 12-16 óra a munkaidő, azonban kisebb hatékonysággal dolgozik, mint a nyolc órában tevékenykedő kollégája. Ez a betegség főként a menedzserréteg, az alkotó, kreatív tevékenységet végzők körében "szedi áldozatait". A munkamániás előbb-utóbb kiég, jelentkezik nála a stressz, leépülnek társas kapcsolatai.

Alapvetően kétfajta ember sorolható a munkamániás kategóriába: az egyiket erős személyes késztetés vezérli, szinte lubickol az állandóan pörgős munkahelyi életben, míg a másik esetében az illető úgy érzi, hogy a környezete kényszeríti a munkaalkoholizmusra - mondja Szilágyi Géza, a Hewlett-Packard Magyarország Kft. HR-igazgatója. A motivációnak nagy szerepe van ebben - véli Takács Ildikó munkapszichológus, a BME ergonómia és pszichológia tanszékének egyetemi docense. Előbbi esetben nagyon erős a munkához kötő motiváció, amely gyakran pótlást jelent, mert valami hiányzik a munkamániás életéből. Vannak azonban olyan munkahelyek, ahol divat a munkamánia, és sokan "megfertőződnek" ebben a betegség - fejti ki a szakember.

Szenvedélybetegséggé válik

A munkaalkoholista minden más tevékenységét a munka határozza meg, számukra nem létezik munkaidő (amely sokszor 12-16 órás munkahelyen töltött időt jelent), azonban legtöbbször csak ugyanannyi feladatot és ugyanolyan minőségben végez el, mint a nyolcórás munkaidőt betartó kollégája - ismerteti Takács Ildikó. Hozzáteszi: ő az az ember, akit bármikor elő lehet rángatni a munkahelyen. Nehéz ebből a szerepből kilépni, hiszen a munkatársak megszokják ezt a helyzetet, beskatulyázzák az illetőt.

Ha a munkamániás kedvező visszajelzéseket kap cégétől, szenvedélybetegséggé válik a munkába temetkezés, azonban előbb-utóbb minden munkaalkoholista kiég, jelentkezik nála a stressz, megbetegszik. Ezt elkerülendő, a vállalatnak figyelnie kell a jelenségre. A HP-nél például kiemelten felhívják a vezetők és a beosztottak figyelmét a munkamániára, segítik, hogy a munkavégzést hatékonyabban szervezzék meg, hogy az alkalmazottak közötti munkaterhelés egyensúlyban legyen. A társaság több kikapcsolódási programot is támogat, például masszázst, jógatanfolyamot, amelyek segíthetnek a feltöltődésben. Ennek ellenére elengedhetetlen, hogy a munkatársak egyénileg, tudatosan ügyeljenek saját terhelésükre - húzza alá Szilágyi Géza. Sokszor pszichológus segítségére lenne szükség a munkamániákusok kezelésében, Magyarországon azonban ez a gyakorlat még nem épült be a vállalatok gyakorlatába - emeli ki Takács Ildikó.

A munkaalkoholizmus főként az intellektuális munkakörökben jellemző, ott, ahol a munka határa diffúz. A vezető réteg, az alkotó, kreatív tevékenységet végzők, illetve a multinacionális cégeknél dolgozók a leginkább veszélyeztetettek, mert utóbbi esetben a külföldi vállalat elvárásai sokszor nem illeszkednek a magyar munkakultúrához - elemzi a munkapszichológus.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?